Rödbetsallad för syret, blodet, hjärtat o detox;

Blanda salladsmix med ex vis spenat, cosmopolitan, ruccola o blasten från betorna.  Lägg på kokta betor , avokado, päron, valnötter,  samt getost, gärna bönor /ärtor  för protein. Ringla en vinegrätt av honung, olivolja , citron, salt . Toppa ev med flingsalt, grön lök o örter.

Rödbets-sallad förbättar syret till cellerna då den hjälper kroppen att omvandla  nitrat till kväveoxid.

Rödbetor innehåller förutom nitrat även betain, fibrer, järn, folat mm. Dess fibrer o pektin hjälper till att föra ut gifter från levern, så de inte tas upp i tarmen igen. De kopplas till läkning av levern, minskning av homocystein, förbättrad magsyra o kan minska fria radikaler samt före-bygga cancer i lunga, lever, huden, mjälte o tarm .
…./…
Forskning visar att betain minskar riskerna för hjärt- kärlsjukdom eftersom det dämpar och sänker inflammationer i kroppen.

Rödbetor kopplas också till läkning av levern, minskning av homocystein, förbättrad magsyraproduktion och kan minska fri radikalbildning samt förebygga cancer i lungan, levern, huden, mjälten och i tarmen. Även om dessa hälsofördelar är inte direkt kopplade till leverns avgiftning så hjälper de kroppen att arbeta mer effektivt. Eftersom systemen i kroppen är sammanflätade och beroende av varandra för att fungera korrekt, så påverkar det självklart levern förmåga att göra sig av med gifter”
( källa zarahssida.se ).