Hälsokakor

Så här i påsktider vill man gärna bjuda på något gott till fikat eller efter maten. Varför inte passa på att förena nytta med nöje? En klassiker ör morotskakan med fräsch syrlig osttopping av citrus som kan varieras i det oändliga. Nedan är några förslag. Man väljer själv hur sött man vill ha det genom att tillsätta konc anans/apelsinjuce i både kaka och topping alternativt honung/sirap. Det går oxå att riva i lite äpple i kakan.

Morot innehåller förutom en mängd betakaroten som är det vi gör a vitamin av i kroppen även E vitamin som är nästan ännu bättre antioxidant ön C. Falcarinolet dödar både svamp och cancer o frågan är om inte diabetes har koppling till svamp då det botades med B3? Kanske Candida men det finns så många av dem o vi inte behöver veta sorten, bara hur vi blir av med dem. B3 är ju oxå en komponent till bildning av tyroxin med så det kan ha ett komplext samband med hur B3 botar diabetes2

Mer om ingefärans egenskaper kan du läsa om här samt försiktighet vid interaktion med mediciner .

Mixa nedan fint i mixer och tryck ut i form med avtagar kant

 •  1 , 5 dl rivna morötter  
 •  1,5 dl dadlar /fikon
 •  1/2 dl kokosflingor
 •  1,5 dl valnötter, mandel
 •  2 msk smält cocosfett
 •  0,5 dl havregryn , mandel/kokos/bovete mjöl
 •  1 tsk kanel
 •  1 tsk  ingefära ev kardemumma oxå.

Topping röres smidig, smaka av syra o sötma och bred på kakan som sedan ställs kallt 4 -8 timmar innan servering ev frysen.

 •  1 dl  cashews  blötlagda i vatten i 20 min
 •  0,5- 1dl dl cocosgrädde och lr färskost
 •  0,5 dl pressad citron o apelsin juice
 • Halva elller hackade( val)nötter och eller bär , gärna syrliga lingon för dekoration ev. Ringla riven morot i spiraler, strö ev lite färsk superhet ingefära över.

Finns fler recept på här tillsammans med SUPERSYRAN ELLAGEN från hallon o granatäpple. o boken https://www.wattpad.com/536182871-fight-sickness-en-bok-om-h%C3%A4lsa-13-mat-motion-f%C3%B6r

Vidare studier på cancerhömmande effekter av morot

BMC Research NotesBioMed Central

Effect of the dietary polyacetylenes falcarinol and falcarindiol on the gut microbiota composition in a rat model of colorectal cancer

Morten Kobaek-Larsen, Dennis Sandris Nielsen, […], and Gunnar Baatrup..(3R)-Falcarinol (FaOH) and (3R,8S)-falcarindiol (FaDOH) have previously been shown to reduce the number of neoplastic lesions and the growth rate of polyps in the colon of azoxymethane (AOM) treated rats. Based on previous investigations, it appears that different mechanisms of actions are involved in the antineoplastic effect of FaOH and FaDOH. One mechanism of action may be related to the antibacterial effect of FaOH and FaDOH and thus their effect on the gut microbiota. This study aimed to determine the effect of FaOH and FaDOH on gut microbiota composition of AOM treated rats.

Ännu mer:

http:// https://www.wattpad.com/536182871-fight-sickness-en-bok-om-h%C3%A4lsa-13-mat-motion-f%C3%B6r

”Lingon gav goda värden på blodsocker, kolesterol och vikt hos möss som fått äta en kost med mycket fett, medan ”superbäret” açai tvärtom påverkade försöksdjuren negativt. Forskare vid Lunds universitet har kommit fram till detta förvånande resultat. De ska nu gå vidare och undersöka varför lingonen ger ett så bra resultat, och om lingon visar sig lika hälsofrämjande i försök med människor”

BMC Research NotesBioMed Central

koloncancer kan utvecklas av gut biota dysbiosis obalans i tarmflora med övervöxt av farlig biota. Tillskott av morot med falcarinol hömmar detta både på möss o människor. Flera har botat cancer med enbart morötter och ananas.

Effect of the dietary polyacetylenes falcarinol and falcarindiol on the gut microbiota composition in a rat model of colorectal cancer

Morten Kobaek-Larsen, Dennis Sandris Nielsen, […], and Gunnar

(3R)-Falcarinol (FaOH) and (3R,8S)-falcarindiol (FaDOH) have previously been shown to reduce the number of neoplastic lesions and the growth rate of polyps in the colon of azoxymethane (AOM) treated rats. Based on previous investigations, it appears that different mechanisms of actions are involved in the antineoplastic effect of FaOH and FaDOH. One mechanism of action may be related to the antibacterial effect of FaOH and FaDOH and thus their effect on the gut microbiota. This study aimed to determine the effect of FaOH and FaDOH on gut microbiota composition of AOM treated rats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s